tisdag 8 oktober 2013

Var trofast!

Hej!
För ett tag sen fick jag frågan "har du något motto?" Jag har aldrig riktigt haft något motto, men tänkte någon sekund och svarade sen följande: "Var trofast i det lilla".
Jag tror nämligen att om man vill förändra stora saker måste man börja med de små sakerna. Vill man förändra världen måste man börja jobba med sig själv. Vill man bli en trovärdig människa måste man sluta småljuga eller småfuska. Vill man bli en bra kompis måste man börja med att aldrig prata skit om andra, inte ens lite. Osv osv.
Allt - ja allt - börjar med det lilla.
Man kan också vända på det: Börjar man tex fuska med småpengar kommer man också att kunna fuska med stora belopp. Börjar man ljuga om småsaker kommer man till slut ljuga om stora saker också. Att det var en "liten" lögn, eller att det bara var "lite" pengar är aldrig en ursäkt.
Så om du vill vara en lärjunge, utvecklas som person eller bara bli en bättre människa är detta mitt (och Jesus) tips. Börja med småsakerna. Börja i det lilla.
Jesus säger: Den som är trogen i smått är trogen också i stort, och den som är ohederlig i smått är ohederlig också i stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar